Zilvervisjes plaag

Zilvervisjes zijn erg vervelend om in huis te hebben en wekken een onhygiënisch gevoel op. Zilvervisjes komen op donkere en vochtige plekken af. Vaak worden zilvervisjes aangetroffen wanneer het donker is en er een lampje word aangezet of ’s ochtends in de gootsteen. Wanneer u een zilvervisje ziet, heeft u niet direct te maken met een zilvervisjes plaag. Wanneer u vaker zilvervisjes ziet lopen in huis, dan kan dit aanduiden dat er een zilvervisjes plaag aanwezig is. Door voldoende maatregelen te nemen kunt u van zilvervisjes afkomen. Het is van groot belang dat als u de zilvervisjes gaat bestrijden, dit op de juiste manier toepast.

Zilvervisjes plaag | Wat te doen tegen zilvervisjes plaag?

Zilvervisjes zijn vaak te vinden in ruimtes en voorwerpen zoals: de badkamer, wc, wasbak of gootsteen. Wanneer u de zilvervisjes op de juiste manier wilt bestrijden, dient u de plaatsen zo ongunstig mogelijk te maken voor zilvervisjes. Zilvervisjes leven graag in een warm en vochtig klimaat, hierdoor zijn nieuwbouwwoningen een ideale leefomgeving voor deze insecten. De oorzaak hiervan is doordat er vaak nog veel bouwvocht aanwezig is in het beton en cement van de nieuwbouwwoning. De luchtvochtigheid dient te dalen tot 50%, dit kunt u doen door middel van het plaatsen van vochtvreters. Wanneer de luchtvochtigheid onder de 50% komt, zullen de zilvervisjes het niet overleven.

Luchtvochtigheid

zilvervisjes plaagVoor het verlagen van de luchtvochtigheid, dient u vochtvreters aan te schaffen. Vochtvreters zorgen er voor dat wanneer deze in een bepaalde ruimte wordt geplaatst, hierin de luchtvochtigheid verminderd word. Voor de grotere ruimtes is een vochtvreter soms niet voldoende, indien dit het geval is kunt u er het best twee plaatsen. Een goed van kwaliteit vochtvreter van merk HG kost € 12,15. De HG vochtvanger brengt de relatieve luchtvochtigheid in vochtige ruimtes terug naar een acceptabel niveau. Doordat de luchtvochtigheid daalt door het plaatsen van een vochtvreter, zullen naast de zilvervisjes ook andere nadelige gevolgen van een te hoge luchtvochtigheid aangepakt worden. Deze nadelige gevolgen zijn condens, een muffe geur, schimmel en vochtplekken.
 

Spray

Een andere goede effectieve manier voor het bestrijden van zilvervisjes, zijn de anti –zilvervisjes sprays. De anti-zilvervisjes sprays zijn niet duur in aanschaf en zijn eenvoudig in gebruik. De sprays worden vaak geleverd met een bijbehorend slangetje die het sprayen in naden en kieren vereenvoudigd. Door deze maatregel zal u snel van de zilvervisjes af zijn. Wat nog beter is voor het bestrijden van zilvervisjes, is het afsluiten van alle naden en kieren na het gebruik van de spray. Hierdoor kunnen er geen zilvervisjes meer zich verstoppen tussen de kieren. Daarnaast dient u ervoor te zorgen dat de temperatuur in de ruimte waar de zilvervisjes voorkomen onder de 22 graden blijft.

 

Zilvervisjes plaag | Kenmerken van zilvervisjes

  • Zilvervisjes zijn lichtschuw en zijn vaak overdag verstopt tussen kieren.
  • Zilvervisjes kunnen een aantal maanden zonder voedsel.
  • Zilvervisjes eten zetmeel, vochtige granen en meel.
  • Een optimaal klimaat voor het insect is 25 graden en een hoge luchtvochtigheid van 75%
  • Schade van enige betekenis worden alleen door zilvervisjes plagen veroorzaakt
  • Het insect heeft geen vleugels en kent een lengte van tussen de 7 en 12 millimeter.

Onze andere webwinkels

Bezoek ook eens onze andere webwinkels:

www.motten-weg.nl

www.zilvervisjes-weg.nl

www.muggen-weg.nl
 

Nieuwsbrief

Meld u aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden
© 2012 - 2024 Beestjes-weg.nl. Snel zelf ongedierte bestrijden. Bestel nu een tegen middel. | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel