Motten bestrijden met cederhout

Het is erg vervelend wanneer u last heeft van motten in huis. De motten in huis kunnen namelijk eitjes gaan leggen op kleding. Er ontstaan dan larven die uitkomen en die uw kleding aantasten. Wanneer u regelmatig motten in huis tegenkomt of cocons of larven in kleding terug vind is het van belang dat u maatregelen gaat nemen. Wij raden aan om een gevonden kledingstuk met larven of in de vriezer enige tijd te leggen of in de felle zon, de larven zullen dit niet overleven. Voor het tegen gaan van motten zijn vele soorten methodes. Zo kunt u eerst de leefomgeving van de mot ongunstig maken en daarna producten tegen motten inzetten.

Motten tegen gaan kan zowel met chemische als natuurlijk producten. Een van deze natuurlijke producten tegen motten is cederhout. Cederhout heeft een beetje een bosachtige lucht en veel mensen vinden het een heerlijke geur. Voor motten is dit het omgekeerde. Motten vinden de geur van cederhout vreselijk! Cederhout is een houtsoort die bekend staat om werende eigenschappen. Cederhout is een anti mot middel wat verkrijgbaar is in blokjes voor inmotten bestrijden met cederhout laden of als hangertjes voor in kasten die eenvoudig aan een kledingstang tussen wollen kleding gehangen kan worden. Naast cederhout hebben gedroogde citroenschillen en lavendel de zelfde motten werende werking. Zo verkopen wij ook de motten-weg geurblokjes, deze bevatten etherische oliën met allemaal een zeer sterk motten werende werking. De motten-weg geurblokjes zijn 100% natuurlijk en bevatten de volgende vijf krachtige etherische oliën: cederhout, kamfer, patchouli, kruidnagel en rozemarijn. De motten blokjes kunnen gemakkelijk in lades geplaatst worden of u schaft er een stoffenzakje bij om het blokje aan een kledinghanger te kunnen hangen. De etherische oliën in het motten weg blokje verdampen gedurende 3 – 6 maanden.

Motten bestrijden met cederhout | Kleding etende motten in Nederland

In Nederland zijn momenteel 3 soorten kleding etende motten, namelijk: de kledingmot, de pelsmot en de bruine huismot. De kledingmot komt het meeste voor in Nederland en is ook de grootste boosdoener voor het aantasten van kleding. Hieronder leest u wat de kenmerken zijn van deze motsoorten:

In Nederland zijn momenteel 3 soorten kleding etende motten, namelijk: de kledingmot, de pelsmot en de bruine huismot. De kledingmot komt het meeste voor in Nederland en is ook de grootste boosdoener voor het aantasten van kleding. Hieronder leest u wat de kenmerken zijn van deze motsoorten:

Kledingmot

De kledingmot heeft een lengte van 6-8 mm, wanneer deze volwassen is. Een volwassen kledingmot heeft een strokleurige kleur en kent geen markeringen. De larven die uit de eitjes van een kledingmot komen zijn tot 10 mm lang. De larven hebben een crémewitte kleur en een bruine kop. De larven van de kledingmot maken onregelmatige gaten in textiel.

Pelsmot

De pelsmot heeft een lengte van ongeveer 6 mm lang, wanneer deze volwassen is. Een volwassen pelsmot heeft een donkerbruingele kleur en vaak met drie vage stippen. De larven die uit de eitjes van een pelsmot komen hebben een crèmewitte kleur en zijn ongeveer 10 mm lang. Pelsmotten worden vaak aangetroffen bij geïmporteerd dierlijk textiel.

Bruine huismot

Een volwassen bruine huismot kent een lengte van tussen de 8 en 14 mm en is te herkennen aan zijn bruine kleur met drie of vier donkere stippen. De larven van een bruine huismot worden tot 20 mm lang en zijn wit met een bruine kop. De larven van de bruine huismot eten graag wol, leer en veren.

motten bestrijden met cederhout

 

Onze andere webwinkels

Bezoek ook eens onze andere webwinkels:

www.motten-weg.nl

www.zilvervisjes-weg.nl

www.muggen-weg.nl
 

Nieuwsbrief

Meld u aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden
© 2012 - 2024 Beestjes-weg.nl. Snel zelf ongedierte bestrijden. Bestel nu een tegen middel. | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel