Papiervisjes bestrijden

papiervisjes bestrijdenNaast de zilvervisjes, zijn er ook nog papiervisjes en ovenvisjes. Alle drie lijken ze erg veel op elkaar en worden vaak door elkaar gehaald. Het verschil tussen het papiervisje en het zilvervisje, is dat het papiervisje veel meer schade kunnen aanrichten dan het zilvervisje. Papiervisjes komen vooral op warme en droge plekjes voor, bijvoor op een zolder. Papiervisjes eten cellulose, dit is een stof die voornamelijk in papier voorkomt. Papiervisjes komen het meeste voor in goed geïsoleerde nieuwbouwwoningen.

Het papiervisje vergeleken met het zilvervisje, zal niet gevonden worden in een gootsteen, badkuip of andere vochtige plekken. Er is dus sprake van een zilvervisje wanneer deze word gevonden op een vochtige plek zoals een gootsteen. Papiervisjes zitten achter plinten of in boeken.  Papiervisjes worden ook wel papiervreters genoemd. Deze naam hebben ze te danken aan hun eet gedrag, ze eten namelijk papier en foto’s, documenten en boeken zijn niet veilig in de buurt van papiervisjes. Ook kan behang aangetast worden door papiervisjes, zelf kleding is soms de pineut! Papiervisjes worden steeds vaker aangetroffen, oftewel ze zijn in heuse opmars. Het is van belang dat u weet dat papiervisjes op een andere manier bestreden moet worden dan zilvervisjes.

Papiervisjes bestrijden | Wat te doen tegen papiervisjes?

papiervisjes bestrijdenPapiervisjes houden van warmte. Het is daarom van belang dat de eerste maatregel zal zijn: het verlagen van de temperatuur op de plekken waar de papiervisjes voorkomen. Ook dient de ruimte waar papiervisjes in voorkomen voldoende gelucht word. Stop boeken die worden aangetast door zilvervisjes in plastic hoesjes, hierdoor beschermt u de boeken. Vaak worden boeken die in kartonnen dozen worden bewaard of foto’s, documenten en soms zelfs schilderijen aangetast door papiervisjes! Wij adviseren om bovenstaande spullen in plastic boxen te bewaren. Hierdoor hebben de papiervisjes geen toegang tot het papierenwerk. Ook dienen de boeken even goed uitgeschud te worden, zodat er geen papiervisjes meer tussen zitten. Ook kunt u het beste een zilvervisjes-weg geurblokje of tissue met zilvervisjes-weg geurolie in de plastic boxen plaatsen. De zilvervisjes-weg geurolie en geurblokjes bevatten 5 krachtige etherische oliën die zowel papiervisjes als zilvervisjes weren. Daarnaast zijn de geurolie en geurblokjes 100% natuurlijk. De geurolie en geurblokjes hebben een bijzonder combinatie van de volgende etherische oliën: kruidnagel, rozemarijn, citroeneucalyptus, cipressen en cederhout. De geuroliën verdampen gedurende 3-6 maanden.

Onze andere webwinkels

Bezoek ook eens onze andere webwinkels:

www.motten-weg.nl

www.zilvervisjes-weg.nl

www.muggen-weg.nl
 

Nieuwsbrief

Meld u aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden
© 2012 - 2024 Beestjes-weg.nl. Snel zelf ongedierte bestrijden. Bestel nu een tegen middel. | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel