Informatie klamboe en muskietennet

Een klamboe is een perfect product om muggen u uit te buurt te houden. Met een klamboe of ook wel muskietennet genoemd, houd u muggen, insecten en ander ongedierte bij u vandaan zodat kan genieten van een ongestoorde nachtrust. Hier leest u alle informatie over klamboe en muskietennet. Zo vertellen wij u aan welke voorwaarden een goede klamboe voldoet, hoe u een muskietennet gebruikt, wat een geïmpregneerde klamboe of muskietennet is en waar u op moet letten bij de aanschaf van een klamboe. Zo is het bijvoorbeeld van belang dat de grootte van de gaatjes van de klamboe niet groter zijn dan 1,75 mm. Ook moet een muskietennet absoluut niet te klein zijn, anders werkt deze niet als optimale bescherming. Voor gebieden waar een hoog malariarisico heerst, raden wij u een geïmpregneerde klamboe aan te schaffen.

Lees verder of ga direct naar assortiment klamboe en muskietennet of om producten tegen muggen.

Informatie klamboe en muskietennet | Wat is een klamboe of muskietennet?

Een klamboe ook wel bekend als muskietennet, is een soort van net gemaakt van fijnmazig materiaal. Een klamboe zorgt ervoor dat muggen niet in de buurt kunnen komen van iemand om te steken. Zo heeft iemand geen last van het gezoem van de mug of van de jeuk van muggenbulten. informatie over klamboe en muskietennetVooral in tropische gebieden worden veel klamboes boven het bed gehangen. Tegenwoordig worden veel muskietennetten gemaakt van polyester. Dit doordat polyester een materiaal is die erg licht is. De oudere klamboes zijn gemaakt van materialen zoals katoen. Bij een klamboe is het van belang dat er in het net genoeg gaatjes zitten, dit zodat er genoeg lucht binnenkomt voor de gene die eronder slaapt. Oftewel een klamboe heeft zoveel mogelijk kleine gaatjes. Zoveel mogelijk voor de zuurstof en zo klein mogelijk zodat muggen er niet door kunnen. Per vierkante inch kan een klamboe 260 gaatjes hebben. Muskietennetten zijn in verschillende vormen en groottes verkrijgbaar. Zo vind u in ons assortiment verschillende soorten klamboes, namelijk voor 1-persoons of 2-persoons bedden, boxmodellen of piramidevormig, geïmpregneerd of niet geïmpregneerd. Geïmpregneerde muskietennetten raden wij vooral aan om te gebruiken in gebieden waar een hoog malariarisico heerst.

Informatie klamboe en muskietennet | Een geïmpregneerd muskietennet

Wanneer u naar een gebied waar malaria heerst reist, adviseren wij u een geïmpregneerd muskietennet aan te schaffen. Een geïmpregneerde klamboe bevat namelijk het stofje Permethrine. Permethrine is een onschadelijk gif voor mensen maar muggen gaan er dood van wanneer ze erop gaan zitten. Door bovenstaande reden zijn geïmpregneerde klamboes een belangrijk wapen in de strijd tegen malaria. Het kan namelijk zo zijn dat u toch word gestoken wanneer u een gewone klamboe heeft hangen en u bevind zich in een gebied met veel malariamuggen. Dit komt doordat de malariamug soms wel een hele nacht op de klamboe blijft zitten, tot dat er toevallig een arm of been tegen de klamboe aan komt zodat de mug kan stekken. Wanneer een malaria mug op een geïmpregneerde klamboe terecht komt, zal deze dood gaan en niet meer de kans hebben om te prikken. Ook zullen er minder muggen voorkomen in een ruimte waar een geïmpregneerde muskietennet hangt. Daarnaast zijn kleine gaten in een geïmpregneerde klamboe minder gevaarlijk dan bij een standaard klamboe. Er zijn twee soorten geïmpregneerde klamboes. Namelijk klamboes die geïmpregneerd zijn met permetrine of klamboes die geïmpregneerd zijn met de deltametrine. Een klamboe geïmpregneerd met permetrine is ongeveer zes maanden werkzaam , dit bij dagelijks gebruik. Een muskietennet geïmpregneerd met deltametrine daar in tegen kan jarenlang werkzaam zijn. Wanneer korter dan een half jaar reist is een gewone geïmpregneerde klamboe prima. Bij ons assortiment aan klamboes en muskietnetten staat duidelijk vermeld hoe lang de werking ervan is of hoeveel wasbeurten deze mee gaat.

Hoe gebruik je een klamboe of muskietennet?

Het is van belang dat u een klamboe eerst op de juiste manier ophangt. Bij de meeste klamboe en muskietnet worden de ophangsystemen erbij geleverd bij aanschaf. Wanneer de klamboe een maal hangt moet u ervoor zorgen dat de klamboe onder het matras word ingestopt. Hierdoor kunnen er geen muggen meer naar binnen komen omdat het goed afgesloten is. Er mogen geen grote gaten in een klamboe of muskietennet zitten, anders gaan de muggen door het gaat heen. Voordat u gaat slapen gaat kunt u altijd even nagaan of er geen muggen in de klamboe zitten.

 

Informatie over klamboe en muskietennet

Onze andere webwinkels

Bezoek ook eens onze andere webwinkels:

www.motten-weg.nl

www.zilvervisjes-weg.nl

www.muggen-weg.nl
 

Nieuwsbrief

Meld u aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden
© 2012 - 2024 Beestjes-weg.nl. Snel zelf ongedierte bestrijden. Bestel nu een tegen middel. | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel