Voorkomen van motten

Het is erg moeilijk om te voorkomen dat motten niet door een open raam of deur naar binnen komen. Wat u hier wel tegen kunt doen is gordijnen sluiten of horren te gebruiken wanneer de ramen ’s nachts open staan. Wanneer er namelijk licht brand in huis en er staat een raam open, zullen motten hier op af komen. Motten zullen wanneer ze binnen zijn hun eitjes op een donkere en rustige plaats leggen. Ook op een plaats waar kleding en andere textiel word bewaard vinden motten fijn om hun eitjes te leggen. Motten leggen vaak hun eitjes op plaatsen zoals logeerkamers, onder bedden en weinig gebruikte kasten. Ook op zolders kunnen motten voorkomen, dit kan komen doordat er een vogelnest onder de dakrand zit. Motten komen namelijk op vogelnesten af. Wij raden aan om vuile kleding te wassen voordat deze opgeborgen worden, hier zullen motten namelijk snel op af komen.  Indien u uw kleding voor langere tijd wil opbergen, verpak uw kleding dan in een plastic zak of doos. Zo kunnen de motten er niet bij komen en zal uw kleding niet aangetast worden. Het is daarnaast van groot belang dat u regelmatig stofzuigt op verscholen plekken zoals onder meubels. Hiermee verwijdert u de eventueel motteneitjes op tijd voordat ze uit komen. Ook kan het plaatsen van een motten-weg geurblokje en een stukje cederhout motten in huis voorkomen.

Voorkomen van motten | Motten herkennen

In Nederland zijn 3 verschillende soorten motten die uw kleding kunnen aantasten. Dit zijn namelijk de volgende motsoorten: de kledingmot, de pelsmot en de bruine huismot. De grootste boosdoener van deze 3 mottensoorten is zoals de naam het al zegt de kledingmot. Een volwassen kledingmot kent een grootte van 6-8 mm en heeft strokleurige vleugels zonder markeringen. De larven van een kledingmot worden tot 10 mm lang en zijn crémewit van kleur met een bruine kop. De pelsmot is wat kleiner dan de kledingmot, dit insect word namelijk tot 6 mm lang. De pelsmot is te herkennen aan de donker bruingele kleur met drie vage stippen. De larven van de pelsmot worden net zoals bij de kledingmot ongeveer 10 mm. De bruine huismot daarin tegen is de grootste motten soort van de drie. Een volwassen bruine huismot kan namelijk 8 tot 14 mm worden. De bruine huismot is te herkennen aan zijn bruine kleur met drie of vier donkere stippen. De larven van een bruine huismot worden tot 20 mm groot. De larven zijn wit van kleur en hebben een bruine kop.

Voorkomen van motten

 

Onze andere webwinkels

Bezoek ook eens onze andere webwinkels:

www.motten-weg.nl

www.zilvervisjes-weg.nl

www.muggen-weg.nl
 

Nieuwsbrief

Meld u aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden
© 2012 - 2024 Beestjes-weg.nl. Snel zelf ongedierte bestrijden. Bestel nu een tegen middel. | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel