Een teek verwijderen

Heeft u een tekenbeet opgelopen? Het is van belang dat u deze direct verwijdert! Een teek verwijderen dient op de juiste manier gedaan te worden, hier leest u hoe een teek verwijderd uit de huid. Een teek dient zo snel mogelijk verwijdert te worden, dit is omdat teken bacteriën met zich mee kunnen dragen en deze kunnen overbrengen op de mens. Door een teek direct uit de huid te verwijderen, word de kans van het overdragen van bacteriën van de geïnfecteerde teken verkleind. Echter geeft het verwijderen van een teek binnen 24 uur geen garantie dat de teek niet kan besmetten. Besmetting kan plaatsvinden tussen 0 en 78 uur dat de teek vastgebeten zit in de huid.

Een teek dient op de juiste manier verwijdert te worden. Dit omdat wanneer men de teek verkeerd uit de huid verwijderd, de teek misschien beschadigd raakt. Wanneer de teek beschadigd raakt zal deze zijn maaginhoud uitspugen in het lichaam van de gastheer, waardoor kans op besmetting sterk vergroot word. Hieronder leest u wat u niet moet doen tijdens het verwijderen van een teek.

Dingen die u niet moet doen tijdens het verwijderen van een teek:

  • Irriteer de teek niet met vuur, olie of alcohol.
  • Verwijder de teek zonder te draaien.
  • Plet of doorboor de teek niet.
  • Niet aan de teek trekken of peuteren.

Door bovenstaande dingen wel te doen, kan de teek zijn maaginhoud gaan legen in het lichaam van de mens. Dit kan de kans op besmetting vergroten. Een teek verwijderen dient op de juiste manier gedaan te worden om besmetting te voorkomen. In Nederland dragen 20% van de teken het borrelia bacterie met zich mee. Deze teken kunnen de ziekte van Lyme overdragen bij mensen.

Een teek verwijderen | Tekenpincet

Er zijn diverse hulpmiddelen voor het verwijderen van de teek. Dit zijn hulpmiddelen zoals een tekenlepel,tekenpen met lasso, tekenhaakje, tekentang, verbrandapparaatje en een bevriesapparaatje. Het meest gebruikte hulpmiddel om een teken te verwijderen uit de huid is een tekenpincet.  Een tekenpincet is een pincet speciaal ontworpen als hulpmiddel voor het verwijderen van een teken in de huid. De pincent ziet er tang-achtig uit en kan zowel van kunstof als metaal zijn gemaakt. Het is ven belang dat wanneer u een teek verwijderd met een tekenpincet u deze zo dicht mogelijk op de huid vastklemt. De pincent heeft een speciale achterzijde. Wanneer u op de achterzijde van een tekenpincet drukt gaat de pincent open. Wanneer u de achterzijde los laat, sluit de bek van de teken pincent zich. Door dit systeem word het verwijderen van een teek vereenvoudigt. Wanneer u een teek wilt verwijderen met een tekenpincet dient u de bek geopend over de teek te plaatsen. Doe dit zo dicht mogelijk bij de huid, zodat de bek van de pincent over de kop van de teek valt. Wanneer de tekenpincet op de juiste manier zit vastgeklemd zit, kunt u deze rustig en voorzichtig omhoog trekken. De teek kunt u doden door deze fijn te pletten of te onder te dompelen in heet water. Na het verwijderen van de teek uit de huid, dient u de beet te desinfecteren. Het desinfecteren doet u doormiddel van een doekje met alcohol. | Een teek verwijderen.

Tekenpincet

Onze andere webwinkels

Bezoek ook eens onze andere webwinkels:

www.motten-weg.nl

www.zilvervisjes-weg.nl

www.muggen-weg.nl
 

Nieuwsbrief

Meld u aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden
© 2012 - 2024 Beestjes-weg.nl. Snel zelf ongedierte bestrijden. Bestel nu een tegen middel. | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel