Informatie teken bestrijden

Meer informatie over teken bestrijden:
 - Een teek verwijderen
 - Een tekenbeet herkennen
 - Producten tegen teken

Teken zijn kleine spinachtige beestjes en komen vooral in landelijke gebieden met bossen en struikgewassen voor. Teken voeden zich helaas met het bloed van dieren en mensen. Dit doen zei door zich vast te bijten in de huid van een dier of mens. Wanneer zei ze zich vast hebben gebeten zuigen ze bloed uit de gastheer. Een teek heeft een rekbare huid en kan tijdens het zuigen van bloed tot wel 1 cm of groter worden. Het kan zijn dat een teken besmet is met verschillende bacteriën en deze zo worden overgedragen op mensen. Ziektes die teken bij zich kunnen dragen zijn: Ziekte van Lyme, FSME, RSSE, Ehrlichiosis en tekenbeetkoorts. Het is daarom van groot belang dat wanneer u een teek waarneemt in de huid, deze per direct verwijdert. Ook is het van belang dat dit op de juiste manier word gedaan. Wanneer een teek verwijderd word op de verkeerde manier, kan het zijn dat de teek zijn maaginhoud leegt in het lichaam van de gastheer. Hierdoor is de kans op besmetting vergroot. Hieronder leest u wat hoe u een tekenbeet voorkomt en hoe u deze verwijderd. Ook leest u over de producten die wij aanbieden in ons assortiment op de website.

Informatie teken bestrijden | Het voorkomen van een tekenbeet

Het is beter om een tekenbeet te voorkomen dan deze te genezen. Er zijn gelukkige vele maatregels en oplossingen die u kunt gebruiken voor het voorkomen van een tekenbeet. Zo kunt u zonder zorgen nog tuinieren, genieten van het buiten zijn en door het gras lopen. De opkomst van de teek in Nederland is de afgelopen jaren flink gegroeid. Het is dan ook goed als u bepaalde maatregelen neemt wanneer u gebieden bezoekt waar teken veel voorkomen. Zoals hierboven eerder genoemd kan een teek besmet zijn en de borrelia bacterie met zich meedragen. De borrelia bacterie kan de ziekte van Lyme bij mensen veroorzaken. Momenteel zijn 20% van alle tekensoorten in Nederland besmet met de borellia bacterie. Dit aantal verschilt per gebied, bij het ene gebied zijn er meer teken besmet dan bij een ander gebied. Een tekenbeet is lastig te herkennen, doordat deze vaak pijnloos is. Mensen merken een tekenbeet dan ook vaak pas op wanneer ze een teek zien zitten in de huid. Doordat de tekenbeet pijnloos is, word deze maar door de helft van de slachtoffers opgemerkt. Na de tekenbeet kan er een rode kring rond de plek van de beet ontstaan. De bekende ronde kring om de beet, ook wel erythema migrans genoemd komt maar bij 40-60% van de tekenbeten voor. In de periode van maart tot september worden vaak de meeste tekenbeten waargenomen. U kunt een tekenbeet voorkomen door gesloten kleding te dragen. Zodat de teken niet direct in contact kan komen met de huid. Teken zitten vaak in grassen, bomen of struiken en laten ze zich vallen wanneer zei warmte voelen van een eventuele gastheer. U kunt ook door het dragen van een pet in bosgebieden een tekenbeet voorkomen op het hoofd. Daarnaast zijn er vele producten die de huid beschermen tegen tekenbeten. Zo bieden wij speciale sprays aan die u kunt aanbrengen op de huid, voor het voorkomen van tekenbeten tijdens het wandelen in het bos. Een van deze sprays in ons assortiment is de Picksan Teken Stop Sprays, deze spray is speciaal ontwikkeld en samengesteld voor het voorkomen van tekenbeten. De spray is 100% natuurlijk en daardoor niet schadelijk. De Picksan Teken Stop Spray is zowel geschikt voor volwassen als voor kinderen v.a. 3 jaar. De Picksan Teken Stop spray vormt 6 uur lang een reukbarrière. Heeft u toch een tekenbeet opgelopen? Wij bieden een ruim assortiment aan setjes voor het verwijderen van een teek. Zo hebben wij diverse pincents waardoor u de teek op de juiste manier verwijdert en het verwijderen vereenvoudigt.

Heeft u vragen over het voorkomen van een teek? Neem dan gerust contact met ons op via ons contactformulier of per telefoon. Wij hebben een professioneel team voor u klaar staan, die alles weten over teken en tekenbeten. De producten op onze website tegen teken hebben een duidelijke voorraadindicatie. Wanneer een product op voorraad is en u besteld deze voor 15:00 op een werkdag, dan heeft u uw bestelling de volgende dag al in huis!

Informatie teken bestrijden

 

Onze andere webwinkels

Bezoek ook eens onze andere webwinkels:

www.motten-weg.nl

www.zilvervisjes-weg.nl

www.muggen-weg.nl
 

Nieuwsbrief

Meld u aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden
© 2012 - 2024 Beestjes-weg.nl. Snel zelf ongedierte bestrijden. Bestel nu een tegen middel. | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel