Informatie motten bestrijden

Motten bestrijden |  Motten zijn erg vervelend om in huis te hebben, wanneer deze insecten schade toe brengen aan kleding, stoffen en tapijt. Vaak wanneer u de eerste motten bent tegen gekomen is er al schade toegebracht en is er bestrijding nodig. Motten bestrijden kan ook op veel verschillende manieren, u kunt kiezen voor een natuurlijke of chemische manier van bestrijding. Als u motten in uw huis ziet rondvliegen, kan het zijn dat er iets is aangetast door motten. U weet dit pas zeker als u de larven van de motten tegen komt of aangetast materiaal. De meest voorkomende kledingetende mot in Nederland is de kledingmot. Naast de kledingmot zijn er ook nog de pelsmot en de bruine huismot die voorkomen in Nederland en kleding eten. Textiel wat al langere tijd op een donkere plek ligt loopt het meeste risico op aantasting van motten. De kledingmot tast vooral eitwithoutende vezels aan. Dit zijn materialen zoals bont, leer, veren en wol. Textiel wat bestaat uit plantaardige vezels, zoals katoen en linnen zal de kledingmot niet aantasten.

Informatie motten bestrijden | Wat te doen tegen motten?

Lees meer over motten:
- Voorkomen van motten
- Motten in huis
Motten bestrijden met cederhout
 

Motten bestrijden dient op een zo’n efficiënt mogelijke manier uitgevoerd te worden. Er zijn veel verschillende manieren voor het bestrijden van motten. Het is van belang om te weten dat de volwassen motten zelf niet het probleem zijn. Het zijn namelijk de larven van de motten die beschadiging in wasgoed veroorzaken. Een vrouwtjes kledingmot legt tussen de vijftig en honderd larven eitjes per keer. De larven blijven vier tot zes maanden larf en daarna ontpoppen ze tot een volwassen mot. In de tijd dat ze larve zijn, voeden ze zich het liefst met wol,  veren, bont en leer. Het is van groot belang dat u voorkomt dat larven zich gaan nestelen in uw kleding. Draag uw kleding daarom regelmatig en was deze. Larven komen namelijk op kleding met zweet-,urine- en vetvlekken af. Indien uw kleding voor een langere tijd wil opbergen, was deze dan eerst en berg de kleding op in plastic zakken of dozen. Motten vinden de geur van cederhout verschrikkelijk. Wanneer u last van motten heeft, kunt u het beste een stukje cederhout plaatsen op de plek waar ze voorkomen. De geur van cederhout is voor mensen vaak erg lekker omdat het een bosachtige geur heeft, het is daardoor ook een goed alternatief voor chemische bestrijdingsmiddelen tegen motten. Ook houden motten niet van de geur van gedroogde citroenschillen en lavendel. Motten bestrijden kent ook een paar extra maatregelen, hieronder staat wat u nog meer kan doen voor het motten bestrijden:

  • Houd uw kledingkast goed schoon. Denk hierbij aan het stofzuigen van de kasten en met een sopje en doek over de bodem van de kast heen gaan. U kunt dit het beste aan het einde van de zomer en het begin van de herfst doen. Dit zijn namelijk de periodes dat motten hun eitjes leggen.
  • Was uw kleding regelmatig, motten vinden schone kleding niet interessant.
  • Motten zijn vooral gek op wollen kleding, wanneer  u uw wollen kleding lange tijd niet draagt, bewaar deze dan in een plastic zak.
  • Wanneer uw kleding al is aangetast door mot larven, kunt u het kledingstuk het beste in de vriezer leggen of langdurig in de zon. Motten kunnen niet tegen kou en zonlicht.

Informatie motten bestrijden | Producten tegen motten

Er zijn veel soorten producten voor het motten bestrijden. Wanneer u de leefomgeving van de motten heeft aangepakt, kunt u het beste producten tegen motten inzetten. Wij bieden een ruim aanbod aan chemische maar ook natuurlijke bestrijdingsmiddelen tegen motten. De producten die wij aanbieden voor het motten bestrijden zijn: geurblokjes, geurolie, sprays, mottenvallen, cederhout, mottenpapier, geurhanger, geurballen en mottencasettes. De producten kunt u het beste plaatsen/gebruiken op de plekken waar de motten het meest voorkomen. Wij raden vooral de motten-weg geurolie en geurblokjes aan. Dit is een goed alternatief voor de chemische producten, omdat dit een manier van bestrijding is die 100% natuurlijk is. U kunt de geurolie in een sopje doen voor het schoonmaken van de kastbodem van uw kledingkast. Ook kunt u de geurolie over een zakdoekje heen sprenkelen en in een lade of kast neerleggen. De geurblokjes kunt u plaatsen in uw kledingkast of kleding la. De geurblokjes bevatten de volgende 5 krachtige etherische oliën die motten weren, namelijk: patchouli,kamfer, cederhout, kruidnagel en rozemarijn.

Informatie motten bestrijdenInformatie motten bestrijden

 

Heeft u vragen betreft het motten bestrijden? Of heeft u een vraag betreft dit artikel? Neem dan gerust contact met ons op, dit kan via ons contactformulier of per telefoon. De artikelen die wij op onze website aanbieden hebben een duidelijke voorraad indicatie en wanneer een product op voorraad is en u deze voor 15:00 op een werkdag besteld, heeft u uw bestelling de volgende dag al in huis!

Onze andere webwinkels

Bezoek ook eens onze andere webwinkels:

www.motten-weg.nl

www.zilvervisjes-weg.nl

www.muggen-weg.nl
 

Nieuwsbrief

Meld u aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden
© 2012 - 2024 Beestjes-weg.nl. Snel zelf ongedierte bestrijden. Bestel nu een tegen middel. | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel