Sorteer op

Teek - Tekenbeet

Als u door hoog gras of door/onder struikjes heeft gelopen heeft u kans dat er een teek op u aanwezig is. Controleer daarom na een wandeling door de natuur uw lichaam op de aanwezigheid van teken. De vastgebeten teken zijn in het begin zeer klein en vallen nauwelijks op, ook is de beet niet te voelen. Pas als ze zich aan het volzuigen zijn met uw bloed worden ze groter en gaan meer opvallen. Om de kans op de ziekte van Lyme te voorkomen dient u vastzittende teken zo snel mogelijk te verwijderen. Als de teek binnen 24 uur van het lichaam verwijderd is, is de kans op de besmetting met deze ziekte klein. Niet alle teken dragen de ziekte van Lyme, gemiddeld zijn 1 op de 5 teken drager waarbij in sommige gebieden dit meer zijn en andere plekken weer minder.

tekenbeetAls er na een tekenbeet  een rode vlek ontstaat, kan dit gewone huidirritatie zijn. Als de vlek echter steeds groter wordt en een ring gaat vormen, kan dit een teken zijn dat de ziekte van Lyme is overgedragen. Als dit het geval is of als u twijfels heeft, maak dan een afspraak bij de huisarts. De ziekte van Lyme is in de eerste periode na besmetting goed te behandelen, maar naarmate behandeling later plaats vindt, wordt dit steeds minder effectief.

Onze andere webwinkels

Bezoek ook eens onze andere webwinkels:

www.motten-weg.nl

www.zilvervisjes-weg.nl

www.muggen-weg.nl
 

Nieuwsbrief

Meld u aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden
© 2012 - 2024 Beestjes-weg.nl. Snel zelf ongedierte bestrijden. Bestel nu een tegen middel. | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel