Motten in huis

Heeft u last van motten in huis? Dit is een veel voorkomend probleem in Nederland. De larven van motten brengen schade toe aan stoffen, tapijt en kleding. Wanneer u regelmatig een mot tegen komt in huis, kan er al sprake zijn van schade van de larven van de motten. Motten in huis dienen op de juiste manier bestreden te worden, dit kan zowel op een natuurlijke als chemische manier. U weet pas zeker dat er zich motten in huis bevinden, als u aangetaste materialen, larven of cocons van motten tegen komt. Er zijn momenteel 3 soorten motten waarvan de larven kleding eten, dit zijn de kledingmot, de pelsmot en de bruine huismot. De kledingmot is de grootste boosdoener. Het is daarnaast ook nog eens de meest voorkomende kleding etende mot in Nederland. De kledingmot kan niet buiten overleven en zoekt daarom altijd een warme plek op. De kledingmot is 7 tot 8 mm lang en heeft een vleugelspanwijdte va 11 tot 17 mm.

Motten in huis | Het voorkomen van motten

Motten komen vooral op textiel af die al langere tijd niet gebruikt of gedragen zijn. Op deze textiel zal de mot zijn eitjes leggen en de larven die uit komen eten stukjes van de textiel. De kledingmot tast veel eiwithoudende vezels, dit zijn wol, leer, veren en bont. De motten zullen geen textiel aantasten wat uit plantaardige vezels bestaan, dit zijn bijvoorbeeld katoen en linnen. Gelukkig zijn er veel bestrijdingsmethoden om motten in huis te verwijderen. Het is van belang voordat u aan de slag gaat met bestrijdingsproducten, eerst de leefomgeving van de motten ongunstig maakt. Zo kunt u het beste kleding regelmatig dragen en wassen en uw kleding zo goed mogelijk onderhouden. Op het moment dat uw bepaalde kleding of textiel niet draagt/gebruikt was dan deze dan eerst en berg ze daarna op. U kunt de textiel het beste in een plastic zak of in een plastic doos bewaren, hier kunnen motten niet bijkomen. Ook is het van belang dat u kasten waarin textiel ligt, regelmatig schoonmaakt. Dit kunt u doen doormiddel van de kastenbodem schoon te maken met een doekje met warm sop water. Ook het luchten van kasten en het niet te dicht op elkaar hangen van kleding, kan een hoop voorkomen. Eigenlijk speelt een goed onderhoud van textiel en hygiëne een grote rol bij het voorkomen van motten. Motten komen namelijk af op kleding met zweet-, urine- en vetvlekken af. Heeft u bovenstaande maatregelen toegepast, maar heeft u last van motten in huis? Lees dan snel hieronder verder voor de informatie over welke bestrijdingsproducten tegen motten u in kan zetten.

Motten in huis | Bestrijdingsproducten

Gelukkig zijn er tegenwoordig veel bestrijdingsproducten tegen motten op de markt. Zo heeft u zelfs de keuze om de motten op een chemische manier of natuurlijke manier te bestrijden. Wij bieden u een ruim aanbod aan in bestrijdingsproducten tegen motten voor het verwijderen van motten in huis. In ons assortiment zijn de volgende producten terug te vinden: sprays, motten cassettes, mottenvallen, motten-weg blokjes, motten-weg geurolie, cederhout en nog veel meer. Vooral de motten-weg geurblokjes in combinatie met het cederhout zijn een goede combinatie voor het bestrijden van motten. Bij elk product in ons assortiment, vind u een duidelijke voorraad indicatie. Wanneer het product op voorraad is en u besteld voor 15:00, heeft u uw bestelling de volgende dag al in huis!

motten in huis

Onze andere webwinkels

Bezoek ook eens onze andere webwinkels:

www.motten-weg.nl

www.zilvervisjes-weg.nl

www.muggen-weg.nl
 

Nieuwsbrief

Meld u aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden
© 2012 - 2024 Beestjes-weg.nl. Snel zelf ongedierte bestrijden. Bestel nu een tegen middel. | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel