Informatie muggen bestrijden

Heeft u last van muggen? Muggen kunnen slapeloze nachten en jeukende bulten bij mensen veroorzaken. In Nederland leven ongeveer 20 verschillende muggen soorten. De meeste muggensoorten hiervan leven van nectar en stuifmeel van planten. Helaas zijn er ook muggensoorten die leven van het bloed van mens en dier, een bekende daarvan is de steekmug. Het zijn alleen de vrouwtjes steekmuggen die bloed nodig hebben. Vrouwtjes steekmuggen hebben bloed van mens of dier nodig voor de ontwikkeling van hun eitjes. De steken van muggen veroorzaken vervelende jeukende bulten. Muggen zijn ’s nachts actief en gaan dan opzoek naar hun gastheer. Muggen zien niet goed in het donker, maar gaan vooral op geur, geluid en warmte af. Met het zoemende geluid wat muggen maken, vinden muggen ook hun partner om mee te paren. Gelukkig zijn er diverse maatregelen die u kunt nemen om muggenbulten te voorkomen. Ook zijn er veel soorten muggenwerende middelen die de muggen verjagen en/of weghouden. Op deze pagina leest u hoe u muggenbulten voorkomt en muggen verjaagt.

Lees verder of ga direct naar middelen om muggen te bestrijden of om een muggenbult te behandelen.

Informatie muggen bestrijden | Houd muggen buiten

muggen bestrijdenVoordat u met muggenwerende producten aan de slag gaat, kunt u het beste eerst onderstaande maatregelen nemen om muggen buiten te houden. Muggen leven graag in een omgeving met veel stilstaand water. Vrouwtjes muggen leggen hun eitjes in het water. De hoeveelheid muggen in uw omgeving hangt daarom totaal af van hoeveel geschikte plekken er zijn om eitjes te leggen. Larven die uit de eitjes van muggen komen, eten vooral zwevende alg. De grootste natuurlijke vijand van de muggenlarven zijn vissen. Vooral in wateren die troebel groen of bruin zijn zullen veel muggeneitjes gelegd worden. Indien u een vijver heeft en deze troebel groen of bruin van kleur is, kunt u deze het beste verschonen. Dit kan al een hele hoop muggen schelen. Haal ook al het stilstaande water in en om het huis weg. Denk hierbij aan regentonnen, kinderbadjes, plassen en vogelbadjes. Dit zijn allemaal plekken waar muggen zich maar al te graag voort planten. Hoe meer muggen buiten het huis, hoe meer muggen binnen proberen te komen. Muggen zijn vooral ’s nachts actief en komen op warmte en lichaamsgeur af. Houd daarom ’s avonds en ’s nachts de ramen dicht of plaats horren voor ramen en deuren. Een hor is een soort van lucht doorlatend gaas, waardoor muggen buiten gehouden worden maar ramen en deuren toch lekker open kunnen. Vooral wanneer het warm weer is en u het huis wil laten doorluchten, zijn horren ideaal. Muggen houden ook niet van tocht of wind. Bij twee ramen die tegen elkaar open staan of een ventilator die aan staat, zijn de muggen binnen no time vertrokken.

Lees verder of ga direct naar middelen om muggen te bestrijden of om een muggenbult te behandelen.

Informatie muggen bestrijden | Muggen werende producten

De zomerperiode komt er weer aan en dan zullen ook de muggen weer in opmars zijn. Muggen zijn irritante parasitaire beestjes die vooral in het voorjaar en zomer erg aanwezig zijn. Muggen veroorzaken slapeloze nachten door hun gezoen en dan nog niet te spreken over de jeukende bulten die zei achter laten. Gelukkig zijn er tegenwoordig veel soorten producten om muggen te verjagen en de muggenbulten te behandelen. Wij bieden een ruim aanbod aan in muggen werende producten, zo vind u bij ons in het assortiment: klamboes en muskietennetten, vliegenvangers, muggenbandjes, muggen-weg geurgels, muggen-weg theelichten, citronella kaarsen, citronella kaarsen, DEET lotion, DEET gel, DEET spray, producten voor muggensteken en muggenbulten en nog veel meer.

Citronella kaarsen en theelichten

Citronella is een natuurlijke olie die niet schadelijk is voor de mens. Citronella wordt voornamelijk verkregen uit de grassoorten: cymbopogon nardus en cymbopogon winterianius. Citronella heeft een frisse citroen geur. Citronella is een sterk krachtige geur waar muggen en insecten niet van houden. Door de sterke geur heeft citronella een muggen werende werking. Zo schijnt citronella ook een effectieve werking heeft op het bestrijden van vlooien bij hond of de kat, dit is echter nooit bewezen. Wij bieden een ruim assortiment aan in kaarsen en theelichten die citronella bevatten van het merk muggen-weg. De geurkaarsen en theelichten met citronella zijn allen van 100% plantaardige was, geurstof en lont. De kaarsen creëren naast hun muggen werende werking ook een gezellig sfeer op een late zomeravond. De grote citronella kaarsen zijn zowel geschikt voor buiten als binnen en zijn verkrijgbaar in twee soorten, namelijk: muggen-weg reuze geurkaars en muggen-weg reuze citronella kaars. Het verschil tussen deze twee kaarsen is het geurmengsel die kaarsen bevatten. muggen bestrijdenZo is de muggen-weg reuze geurkaars extra krachtig doordat deze een geurmengsel van kattenkruid, lavendel en pepermuntolie bevat. De andere muggen-weg geurkaars bevat citronella die afkomstig is van citronella gras. Naast de grote citronella kaarsen, bieden wij ook theelichten die citronella bevatten. Deze theelichten zijn ook van het merk muggen-weg en zijn in verschillende maten en uitvoeringen verkrijgbaar. De theelichten zijn 100% plantaardig en bevatten een geurmengsel van: kattenkruid, citroen-eucalyptus en Japanse pepermunt. Deze etherische oliën staan bekend om hun muggenwerende werking.

Muggen-weg geurgel

Ook vind u een speciale 100% natuurlijke muggen werende geurgel terug in ons assortiment. De muggenwerende geurgel is een harde plantaardige gebaseerde gel in een afsluitbaar potje. Bij het gebruik van deze gel is geen stopcontact nodig, geen vuur nodig en het hoeft niet op de huid gesmeerd te worden. De muggen-weg geurgel bevat de volgende krachtige etherische oliën: kattenrkuid, citroen-eucalyptus en Japanse pepermunt. Al deze geuren versterken elkaar in werking, waardoor de geurgel effectief de muggen verjaagt. De geurgel ruikt lekker fris en kruidig en heeft een geurbereik van ongeveer 40 m2. De anti muggen gel is zeer gemakkelijk in gebruik, u hoeft deze alleen op een plek waar veel muggen voorkomen te plaatsen en de deksel te openen. Ook ideaal om mee te nemen tijdens het kamperen en op reis. Naast de muggenwerende geurgel voor volwassenen is er ook een geurgel voor de allerkleinste, namelijk de muggen-weg geurgel Junior.

 

muggen bestrijden

 

Onze andere webwinkels

Bezoek ook eens onze andere webwinkels:

www.motten-weg.nl

www.zilvervisjes-weg.nl

www.muggen-weg.nl
 

Nieuwsbrief

Meld u aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden
© 2012 - 2024 Beestjes-weg.nl. Snel zelf ongedierte bestrijden. Bestel nu een tegen middel. | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel